Sortiment

Sverige riksförsäljning

Här bearbetar Färskvarukompaniets säljkår hela den mellansvenska marknaden i fält, övriga Sverige via telefonförsäljningskontakt.

gustafskorv

Gustafskorv

Charkmästarna från Dalarna 
Sedan 1966 tillverkas Gustafskorv med modern utrustning. Men fortfarande sker rökningen i de drygt 100 år gamla rökbastuarna därav Gustafskorvens speciellt karaktäristiska röksmak. Gustafskorven är vår klassiker, men Gustafs tillverkar också Granrökt Hästkött och Granrökt Bondkorv. Nu lanseras också en Granrökt Skinka, en riktigt utsökt produkt.  Idag är det Lars Edvinsson som äger och driver Gustafskorv AB i fjärde generationen.
Läs mer om Gustafskorv på www.gustafskorv.se

Äkta Gotländsk hetta!

Överstekvarn Chili ett spännande Gotländsk företag med småskalig livsmedelsproduktion av Gotlandsodlade råvaran chili. Affärsidén som går ut på att skapa ett spännande sortiment av chili tillsammans med såser, chutneys och andra produkter som på något sätt har med chili att göra och som vi kan producera i liten skala med så stor andel gotländska råvaror som möjligt. Företaget tillverkar även äkta Salmbärssylt från Gotland, en helt underbar fikonmarmelad. Företaget drivs idag av Anna & Gary Mathers. Läs mer på www.chiligotland.se

skarvangen

Skärvången

Skärvången, en liten fjällnära by i nordvästra Jämtland, där jordbrukarfamiljerna Olsson, Magnusson och Norrman gick samman 1999 och startade mejeriet och ett ostmognadslager i Östersund. Nu drivs Skärvångens bymejeri AB av Mathias Gabrielsson, Patrik Östlund, Kim Håkansson samt Tor och Roland Norrman. Kogården drivs och ägs numera av familjen Pama från Holland och Getgården av familjen Wetter från Schweiz. Skärvångens specialitet är att tillverka dessertost av mjölken från byns kor och getter. Vårt sortiment återfinns i välsorterade livsmedelsbutiker från Stockholm – Mälardalen och norrut.
Läs mer om Skärvången på www.bymejeriet.se

Våra regionala försäljningsuppdrag

Här bearbetar Färskvarukompaniets säljkår marknaden som finns med en radie om 30 mil från Hedemora.
Dvs. Stockholm, Mälardalen, Västmanland, Gästrikland, Dalarna och Hälsningland.

BYNS GÅRDAR

Johan & Markus Widén är bröderna som tillsammans driver Widéns Lantbruk på gården, Smedby Gård utanför Arboga. Hösten 2020 förvärvade man bolaget Dala Ägg i Långshyttan. Tillsammans med oss på Färskvarukompaniet har man nu skapat ett starkt ursprungsorienterat ägg koncept med namnet Byns Gårdar. Byns gårdar levererar ägg från lokala och noga utvalda gårdar. På förpackningen ser man tydligt vart äggen kommer ifrån. Äggen säljs i blandade storlekar med tydligt angiven minimivikt på förpackningen, vilket bidrar till minskat matsvinn. Sortimentet innehåller bara ägg från frigående höns, både inne & ute. Ekologiska – bruna ägg – vita ägg.                                                                                                                                                                                                           

Byns gårdar ditt lokala alternativ när det gäller ägg!                                                                                                                                  Kontakta oss gärna för mer information !

Bruksvallarnas Rökeri

Bruksvallarnas Rökeri startades 1984 av bröderna Per-Åke & Evert Näsvall. I det lilla Härjedalska samhället Bruksvallarna röks och produceras ren, vilt och fiskprodukter med ett tydligt lokalt ursprung. Bruksvallarnas Rökeri:s produkter finns i välsorterade livsmedelsbutiker från Stockholm / Mälardalen och norrut. Vi på Färskvarukompaniet förser butikerna med allt från rökt renhjärta till torkad renkorv.  Läs mer på www.bruksvallarnasrokeri.se

Uggelsta Ägg

Sedan början av 60-talet har Uggelsta Ägg försett Uppland med ägg från lokala gårdar. Varumärket är välkänt hos Uppsalaborna som vet att Uggelsta borgar för kvalitet och lokal produktion som främjar vårt vackra landskap. Företaget drivs i familjär anda av Johan & Joacim Tederlind.
Läs mer på www.uggelstaagg.se

Honung Gotlandica – Gotlänskt honung

Honung Gotlandica är Gotlands biskötares ekonomiska förenings varumärke. Föreningen bildades 2007. Från början var det tänkt som en uppsamlingsplats för honungsförsäljning till Mantorp. Idag har föreningen utvecklats till ett eget förädlingsställe med försäljning både på Gotland, men även till 70-talet butiker i Stockholms området. Färskvarukompaniet kommer att sköta försäljningen till Stockholm & Mälardalen. Läs mer på www.honunggotlandica.se

 

triumfglass

Triumfglass

Triumfglass är det Svenska glassbolaget med stor försäljningsframgång. Bolaget ägs idag av Familjen Muntzing och är beläget i Sävedalen i Göteborg. Sedan sommaren 2014 har vi på Färskvarukompaniet fått ansvaret att vara med och utveckla Triumfglass försäljning i Dalarna.  Triumfglass styckesakssortiment / glasspinnar är idag en starkt växande produktgrupp i vår försäljning.
Läs mer om företaget Triumfglass på www.triumfglass.se

Mora Salt och Rökning

Bolaget har sin charktillverkning i Mora, och ägs idag av Håkan, Peo & Anders. Ägarna har mångårig erfarenhet av att tillverka premiumprodukter i charksortimentet. Mora Salt och Röknings Bryggarkorv som är företagets falukorvstyp är vida känd och mycket uppskattad. Företaget tillverkar också bland annat en helt unikt rökt och torkad ölkorv. Ett samarbete med Färskvarukompaniet finns för att förse välsorterade livsmedelsbutiker med sortimentet.
Läs mer på www.morasaltochrokning.se

Våra lokala försäljningsuppdrag

Här är det främsta fokuset på försäljningen av vår lokala marknad i Dalarna, Gästrikland och Västmanland. Men om vi har livsmedelsbutiker/ kunder som frågar efter dessa produkter ” längre bort” löser vi självfallet detta!

dalkullaglass

Dalkulla Glass

Dalkulla Glass är Dalarnas lokala glass företag, beläget i Hedemora med en produktionsanläggninmg som 2014 blev IP Certifierad. Grundråvaran i glassen – den färska grädden kommer från regionens bönder. Försäljningen och marknadsföringen sköts sedan 2006 av Färskvarukompaniet. 40 talet livsmedelsbutiker säljer idag Dalkulla Glass. För mer information om Dalkulla Glass kontakta Färskvarukompaniets försäljningsteam.

Rättviksbagarn

Rättviksbagarn är Dalarnas lokala leveransbageri som idag förser ICA, Coop, Hemköp & Tempo butiker med lokalbakat bröd. Sedan hösten 2014 bakar även bageriet ett stenugnsbakat surdegsbröd. I Rättviksbagarns sortimentet finns såväl matbröd, kaffebröd, skorpor som konditoriprodukter (bakelser, stubbar, tårtor & semlor. Bageriet förser idag sina kunder med bröd 6 dagar i veckan. All försäljning och marknadsföring ansvarar Färskvarukompaniet för. För mer information kontakta Färskvarukompaniets försäljningsteam.

Sedan 2015 levererar Rättviksbagarn till bullar till Vasaloppet & Cykelvasan! 
Läs mer om vårt bageri på
www.rattviksbagarn.se

gafood

Gåfood

Gåfood ägs och drivs av Magnus Bertilsson och Stefan Holmberg, företaget startades 2006. Med köket i Säter som bas tillverkas idag hög kvalitativ portionsförpackade matlådor. Smörgåstårtor och smörgåsar ingår även i det sortiment som vi på Färskvarukompaniet säljer till välsorterade livsmedelsbutiker i Dalarna, Gästrikland och Västmanland.
Läs mer om Gåfood på www.gafood.se

fiskdeli

Fiskdelikatessen

Vid sjön Siljans södra strand i byn Övermon utanför Leksand ligger företaget Fiskdelikatessen . På gammeldags vis med riktiga alspån röks här regnbåge som har odlats i sjön Siljan. Företaget både varmröker, kallröker och gravar produkter. Sedan år 2013 är även bolaget IP Certifierat.
Läs mer om Fiskdelikatessen på www.hh-fiskdelikatesser.se

rattvik_tunnbrod

Rättviks Tunnbrödsbageri

Företaget startades 1957 och är idag  Dalarnas tunnbrödsbageri No.1. Företaget är idag beläget mitt i Rättvik.
Vi på Färskvarukompaniet säljer och marknadsför idag företagets tunnbröd till Dalarnas butiker. Distribution sker även via Rättviksbagarn.
Läs mer om Rättviks Tunnbrödsbageri och sortimentet på www.tuttul.nu

Rälta Tunnbrödsbageri

Rälta tunnbröd bakas av det lilla familjebageriet HB Bergli bröd. Bageriet är beläget i den lilla byn S.Rälta ca. 12 km söder om Leksand vid österdalälvens strand. Tillverkningen sker i egenhändigt gjorda maskiner. Den färdiga produkten säljs i välsorterade livsmedelsbutiker i Dalarna, försäljning och transport sker via ett samarbete med Rättviksbagarn.